Beyaz Gömlek Nasıl Kombinlenir?

Beyaz Gömlek Nasıl Kombinlenir?

Beyaz gömlek hem erkek hem de kadınlar için hem basic hem de şık günlerde tercih edilebilecek bir parça olduğundan dolayı herkesin dolabında mutlaka olması gereken bir parça olarak karşımıza çıkar. Hem günlük kullanımda hem de özel bir günde ancak doğru bir şekilde kombinleyerek kullanabileceğiniz bir parçadır.

Beyaz gömlek kombinlerken aslında en çok dikkat etmeniz gereken şey gömlekle birleştireceğiniz diğer parçaların renkleridir. Çünkü gömlek tek bir açık renge sahiptir ve aslında kendini altına giyeceğiniz parça ile şekillendirir. Bu nedenle gömlek ile kombin yapmak konusunda renk ve kumaş seçimine oldukça dikkat etmelisiniz. Gelin beraber birkaç adet kombin önerisine göz atalım;

Beyaz Gömlek ve Jean: Yıllardır Değişmeyen Stil

Beyaz gömlek kombinlerken yıllar boyunca moda dünyasının değiştiremediği bir stil var; gömlek ve jean! Jean genel olarak denim rengi olduğundan, gömlekle her zaman oldukça şık bir stil haline gelirken, jean ile birleştireceğiniz diğer parçalar ile de oldukça spor bir kombin olabilmektedir.

Örnek verecek olur isek, beyaz bir gömlek ile jean altına ten rengi bir stiletto giydiğinizde şık bir akşam yemeğine gidebilirken, beyaz bir spor ayakkabı ile kombini tamamladığınızda arkadaşlarınızla kahve içmeye, alışveriş yapmaya ve günlük daha birçok aktivite yapmaya gidebilirsiniz. İşte gömlek ve jean kombininin en önemli avantajı! Her kalıba sığar.

Beyaz Gömlek ve Siyah Deri Pantolon: Asi Bir Tarz

Beyaz gömlek ile sıkça kombinlenen bir diğer parça ise deri pantolonlardır. Deri pantolonlar oldukça iddialı parçalardır ve beyaz da oldukça sade ve soft bir parça olduğundan ikisi birbirine güzel bir uyum sağlayacaktır. Bu şık kombine uygun olarak makyajınızı biraz daha açık pastel renkler ile yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra ayakkabı seçiminde de eğer şık bir davete gidiyorsanız, topuklu ayakkabı tercih edebilirsiniz.

Özellikle son dönemde oldukça popüler olan palazzo pantolonlar, crop poplin gömlek modelleri ile sıkça tercih edilir. Üzerine ise oversize bir kaban veya yine pantolonunuz ile aynı renkte bir deri ceket giyebilirsiniz. Çanta olarak da yine ayakkabınız ile uyum içerisinde görünecek bir model tercih edebilirsiniz. Bunların yanı sıra böyle bir kombine kırmızı ruj da çok yakışacaktır! Makyajınızı yaparken mutlaka kırmızı ruj sürmeyi de tercihlerinize göre göz önünde bulundurun.

İlginizi Çekebilir: Kruvaze Yaka Elbise Nasıl Kombinlenir?

Beyaz Gömlek ve Etek Kombini: Şıklığın Adı

Beyaz gömlek ve etek kombini de oldukça sık bir biçimde tercih edilenlerden. Özellikle oversize gömlekler ile beraber kısa mini etekler tercih edebilirsiniz.

Bu kombin özellikle yaz aylarında çok fazla tercih edilse de kış aylarında da uygun çoraplar ve uzun çizmeler eşliğinde sık olarak tercih edilmektedirler. Mini etek kombini yaparken vücudunuza uygun bir kesim tercih etmelisiniz çünkü bazı etek boyları boyunuzu olduğundan daha kısa gösterebilir.

Örnek vermek gerekir ise ortalama bir boya sahipseniz, midi boy etekler tercih etmeniz önerilmez aksine daha mini etekler tercih etmeniz önerilir. Bunun yanı sıra eğer kısa bir boyunuz var ise ta tersi olarak midi ve uzun etekleri tercih etmelisiniz. Bu tür boylar tercih etmeniz boyunuzu her zaman için daha uzun gösterecektir. Kombin yaparken altına giyeceğiniz eteğin boyuna her zaman için dikkat etmelisiniz.

Beyaz Gömlek ve Şort: Yazın Minimalist Şıklığı

Şort ve beyaz gömleklere geldi sıra! Yazın vazgeçilmez tarzı olan şort ve beyaz gömlek kombini oldukça şık bir seçimdir. Özellikle şort, crop kombni yaptığınızda üzerine oversize beyaz bir gömlek tercih edebilirsiniz. Hem sokak stili açısından hem de normal bir şıklık düzeyinde istediğiniz görünüme ulaşmanız mümkün olacaktır.

Ayakkabı olarak da seçiminizi beyaz sneaker veya yazlık botlardan yana kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra son dönemde oldukça popüler olan baget çanta seçebilirsiniz. Baget çanta hem şık hem de spor bir seçenek olduğu için kombininize kolaylıkla uyum sağlayacaktır. Saç ve makyaj olarak daha daha günlük bir tarzı benimseyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 2024 Yılına Damga Vuran Crop Bluz Kombini Önerileri