Özel Günler İçin Abiye Elbise Kombinlerine Göz Atın!

Özel Günler İçin Abiye Elbise Kombinlerine Göz Atın!

Özel günlerde güzel görünebileceğimiz abiye modelleri seçimi hepimiz için o özel günler yaklaştığında özenle gerçekleştirdiği bir süreç. Vücut tipimize ve ten rengimize uygun bir abiye elbise modeli seçmek, kendimi elbisenin içerisinde güzel hissetmek oldukça önemlidir. Eğer düğün, nişan ve benzeri günlerde kombin yapmak sizler için zor bir hale geldiyse bu süreci daha kolay bir şekilde atlatabileceğiniz pratik önerilerle geldik.

Abiye Elbise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Abiyeler elbise modelleri günlerimizin en büyük odak parçasıdır. Bu süreçte doğru elbiseyi seçmek için birçok faktörü gözü önünde bulundurmalısınız. Bunlardan ilki kesinlikle vücut tipiniz, hangi vücut tipine sahip olduğunuz elbisenin üzerinizde nasıl duracağını belirleyeceğinden dolayı büyük bir önem teşkil eder.

Bunun önemini şu şekilde anlatabiliriz; oldukça ilgi çekici ve ihtişamlı bir elbise, vücut tipinize uygun olmadığında hayalinizdeki gibi durmazken daha sade ama vücut tipinize ve proporsiyonunuza uygun olan bir elbise diğerinden daha gösterişli ve ilgi çekici duracaktır. İşte bu dengeyi bulabilmek gerçek anlamda iyi bir kombin yaptığınız anlamına gelir. Bu küçük ve önemsiz görünen detaylı önemsediğiniz sürece hayalinizdeki o muhteşem kombine ulaşabilirsiniz.

Diğer bir detay da ten renginiz; ten renginize göre bir renk seçmek daha enerjik mi yoksa daha mı soluk görüneceğinizi belirler. Örnek vermemiz gerekirse eğer beyaz bir tene sahipseniz her rengi iyi bir şekilde taşıyabilirken daha koyu bir tende daha açık tonlar daha canlı görünmenize sebep olacaktır. Renk seçiminde de cilt tonunuzu dikkate alarak seçim yapabilirsiniz.

Cilt Alt Tonu Nasıl Öğrenilir?

Cilt alt tonunuzu iyi bilmeniz bu konuda doğru abiye elbise rengini seçmenizi sağlayacaktır. Bileklerinizdeki damarlardan yola çıkarak cilt alt tonunuzu kolayca belirleyebilmeniz mümkün. Bileğinizdeki damarlar mavi veya mor görünümdeyse soğuk bir cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Eğer yeşil damarlara sahipseniz de sıcak bir alt tona sahip olduğunuz anlamına gelir ve bu anlamda soğuk tene sahip olan kişiler daha soğuk renkleri, sıcak renk tonuna sahip olan kişiler ise daha sıcak renkleri tercih etmelidir. Abiye elbise seçiminde bu konuyu dikkate alarak seçimlerinizi bu yönde gerçekleştirebilirsiniz.

Abiye Elbise Seçiminde Boyunun Önemi

Abiye elbise kombininde elbise boyu da dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi! Hepimizin bildiği gibi sadece elbisede değil pantolon etek veya başka bir alt giyimde de paça boylarına dikkat etmemiz, boyumuzun nasıl görüneceğini belirler. Bu anlamda abiye elbise seçerken de etek boyunun nerede başlayıp nerede bittiğine özenle dikkat etmelisiniz. Eğer kısa bir bacak boyunuz varsa hem uzun hem de mini elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Kısa bir boya sahip kişiler için uzun balık model abiye elbise modelleri, vücudunuzu daha biçimli gösterip boyunuzu da aynı oranda uzun gösterecektir. Bununla beraber mini elbiseleri de tercih edebilirsiniz, uygun bir mini elbise de bacak boyunuzu ve dolayısıyla genel olarak boyunuzu daha da uzun gösterecektir. Boy konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise ayakkabı seçimidir.

İlginizi Çekebilir: İkili Takım Kıyafetlerin Avantajları Nelerdir?

Eğer uzun bir elbise giyiyorsanız altına uzun bantlı ayakkabılar giymekten kaçınmalısınız çünkü bu tür ayakkabılar boyunuzu keserek daha kısa görünmenize sebep olacaktır. Tercihinizi mümkünde şeffaf bantlı veya daha nüde renkler içeren ayakkabı, stiletto tarzı topuklulardan yana kullanmanız daha doğru bir görünüm sunacaktır.

Abiye Elbise Kombini Önerileri

Abiye elbise kombinlerken yukarıda da bahsettiğimiz üzere renk, vücut tipine uygunluk, diğer parçalarla uyumlu olması gibi adımlara dikkat etmelisiniz. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurduğunuzda istediğiniz özel gün kombinini rahatlıkla elde edebilirsiniz. 2024 modasında en çok tercih edilen modeller saten modellerdir.

Eğer saten bir abiye elbise tercih edecekseniz mutlaka uzun bir model seçmelisiniz. Saten elbise modelleri kumaşı dolayısıyla vücut hatlarını çok fazla belli eder. Dolayısıyla uzun ve daha salaş saten abiye elbise modelleri daha uyumlu bir görünüm sunacaktır. Saten altına giyeceğiniz ayakkabının kumaşı parlak olmamalıdır. Hepimizin bildiği üzere saten kumaş parlak bir yapıya sahip olduğundan üzerinizde çok fazla parlaklık içeren parça kombininizi boğacaktır.

Parlak taşlı modeller için de aynı durum geçerlidir. Ana kural şu; eğer star parçanız yani abiyeniz gösterişli bir modelse, diğer parçaların ondan daha sade ve gösterişsiz olmasına özen göstermelisiniz. Yine de gösterişli bir tarzınız varsa ve bu tarzı benimsiyorsanız, yine aynı ölçüde parçalarla kombininizi fazla renk uyumsuzluğu olmadan tamamlayabilirsiniz. Bu bağlamda saç, ayakkabı, makyaj ve çantanın büyük bir önemi vardır.

İlginizi Çekebilir: Beyaz Gömlek Nasıl Kombinlenir?